İçeriğe git

  • Facebook ile giriş yapın Twitter ile giriş yapın Log In with Google Giriş Yap
  • Kayıt Ol
Oltamisina Amatör Balıkçılık'a Hoşegeldiniz,
Türkiye'nin En İyi Amatör Balıkçılık Forumunda Olmanın Tadını Çıkarın.Sitemiz Sportif Amaçlı Balık Avcılığıyla İlgili Konuların Paylaşıldığı İnteraktif Bir Sitedir. Sitemize Üye Olarak Dilerseniz Sizde; Katılımda Bulunabilir, Av Raporlarınızı Yollayabilir, Mevcut Konulara, Mesajlara İleti Gönderebilir, Ekipman İnceleme ve Detaylarını Değerlendirebilirsiniz.
Üye Girişi Yeni Üyelik
Resim

Balik-Et Sosu

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya 2 yanıt gönderildi

#1
Önder ALTAN

Önder ALTAN
  • Yaş: 54

Değerli dostlarım;

hayat bir şekilde devam ediyor,ediyorda yemek yemezsen etmiyor :)

Yemeğide yemek yapan;

pişirenin kabileyeti yanı sıra soslar-baharatlardır.

Şimdi size hem balıkla hem etle kullanabileceğiniz organik,yani tamamen doğal bir sos tarifi vereceğim,hem sağlıklı hem nefis bir tarif,oldukçada basit.

 

Malzemeleri;

dalından yeni koparılmış biberiye,bazı yerlerde kuşdili olarakta biliniyor.

dalından yeni koparılmış defne yaprağı

5-6 diş sarımsak

kavanoz,

kavanozun alacağı kadar zeytinyağı, köyden alınmış ısıl işlem görmemiş yağ.

 

A1_zpse56f6756.jpg

 

B2_zps45bf0f5f.jpg

 

 

sarımsaklar bölünüp kavanoza konur,

daha önce yıkanıp iyice suyu kurumuş olan defne yaprağı ve biberiye yapraklarının taze sürgünlerini hafifce parçalayıp kavanoza koyun,(bu parçalama aromasının daha güzel çıkmasını sağlar.) az tuz ilave edeilim.

Aslında taze kekikte koyacaktım ama yok,bu nedenle kuru kekik ve benim sevdiğim (toz-pul kırmızı biber,az kimyon gibi) ekleyip kavanozun aldığı kadar saf zeyinyağı ilave edip güneş görmeyen bir yede saklayalım,ara arada karıştıralım.fazla değil 3-5 gün içinde tüm aroma zeytinyağına çıkar.

Peki nasıl kullanacağız bu sosu;

balık yapacasak,balığın içine yeşillik olan kısmından koyup öyle pişirelim,

balığı yerkende,yeteri kadar zeytinyağı alıp içine limon sıkıp balığa azıcık dökelim.

etle ise;

en az 5-6 saat önce  eti bu zeyinyağı kısmıyla terbiye edelim,fazla değil,eti güzelce yağlayıp dolapta bekletip sonra pişirelim.

Ayrıca kahvaltıda siyah-yeşil zeytini bu sosla yağlayın,

ve hatta direk ekmek banın be yavvv :)

Tadı fark edin bakalım.

 

Afyet olsun şimdiden.


  • rkacar bunu beğendi

#2
rkacar

rkacar
  • Yaş: 35

Abi çok güzele benziyor.. Bunların tazesini bulursam kesin yapacağım... Ellerine sağlık ve çok teşekkürler.....


  • Önder ALTAN bunu beğendi

#3
Önder ALTAN

Önder ALTAN
  • Yaş: 54

tavsiyemdir Ramo,

ilk seferde az kullan tadına alış, sonra müptelesı ol :) 


  • rkacar bunu beğendi




0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı